Werkwijze bij

Scope 10 inspecties

Prijsopgave

U kunt snel een online prijsopgave laten berekenen. Op basis van het soort gebouw, de oppervlakte en het aantal verdelers krijgt u een schatting van de kosten.

Lees meer »
Offerte

Vervolgens vraagt u een uitgebreidere offerte aan. Hiervoor hebben we iets meer gegevens nodig. Bij uw offerte ontvangt u ook het "inspectieplan".

Lees meer »
Ondertekenen

Bent u akkoord met de offerte? Dan kunt u deze eenvoudig online ondertekenen. U ontvangt automatische een kopie van de ondertekende offerte per e-mail.

Lees meer »
Planning

In de meeste gevallen hebben we al een inspectiedatum voor u gereserveerd. Met onze adviseurs plant u de exacte datum in waarbij we uiteraard rekening houden met uw bedrijfsactiviteiten.

Lees meer »
De inspectie

Een gecertificeerde inspecteur zal op de afgesproken datum de inspectie uit komen voeren. Op basis van het inspectieplan en de gemaakte afspraken zal de inspectie efficiënt kunnen verlopen.

Lees meer »
Betaling

U betaalt pas NA het uitvoeren van de inspectie. Dit kan eenvoudig online, bijvoorbeeld via iDeal of CreditCard. Voor grote projecten kunnen andere afspraken gemaakt worden (op rekening of in gedeeltes betalen).

Lees meer »
Inspectierapport

Binnen 10 werkdagen na het afronden van de inspectie is uw inspectierapport klaar. Vaak nog sneller. Deze kunt u downloaden vanuit een beveiligde cloud omgeving of doorsturen naar belanghebbenden.

Lees meer »
Afmelden SCIOS

Sinds eind 2019 worden alle SCIOS inspecties afgemeld in een centraal register. De inspecteur zal dit verzorgen. De kosten hiervan zijn inbegrepen.

Lees meer »
Her-inspectie

Indien nodig kunnen we na het herstellen van geconstateerde afwijkingen een her-inspectie uitvoeren. Dit gebeurt op basis van nacalculatie (voorrijdkosten + uurtarief).

Lees meer »
Termijnbewaking

De inspecteur adviseert een inspectie interval van een x aantal jaren. Indien gewenst houden wij deze termijn voor u in de gaten en sturen een melding wanneer de volgende inspectie uitgevoerd dient te worden.

Lees meer »

Prijsopgave

Het is vaak heel onduidelijk wat een Scope 10 inspectie u precies gaat kosten. Daarom kunt u bij ons heel eenvoudig online een prijsopgave krijgen. Dit is een indicatie van de te verwachten inspectie kosten.

Op basis van het soort gebouw, uw bedrijfsactiviteiten, het BVO (oppervlakte) en het aantal verdelers (groepenkasten/stoppenkasten) kunnen we een schatting van de kosten afgeven. Deze ontvangt u automatisch in uw e-mail.

Vergeet ook niet aan te geven van welke korting u gebruikt wilt maken. Bent u aangesloten bij een branchevereniging dan verrekenen wij de korting automatisch in de prijsopgave. Ook voor de meeste verzekeraars kunnen we een interessante korting aanbieden. 

Links:

Veelgestelde vragen:

 • Wat kost een Scope 10 inspectie?
 • Hoe kom ik in aanmerking voor korting?
 • Wat is een (onder)verdeler?

Offerte

Heeft u de prijsopgave ontvangen? En wilt u dat wij een uitgebreidere offerte voor u opstellen? Dan kunt u deze ook eenvoudig met een online formulier aanvragen.

Tijdens het aanvragen van de offerte vragen we om iets meer gegevens zodat we u beter van dienst kunnen zijn. Heeft u liever telefonisch contact met een adviseur? Bel ons dan op 088-1420400 en een inspectie adviseur helpt u direct verder. We kunnen dan meteen alvast een inspectiedatum voor u onder optie houden.

Onderdeel van een Scope 10 inspectie offerte is een inspectieplan; Hierin wordt beschreven op welke manier deze gecertificeerde inspectie uitgevoerd zal gaan worden. Onze samenwerkende inspecteurs zeggen wat ze doen, en doen wat ze zeggen. Heldere communicatie is één van onze uitgangspunten.

Links:

Veelgestelde vragen:

 • Wat is een inspectieplan?
 • Wie is verantwoordelijk voor een Scope 10 inspectie?

Ondertekenen

Printen, tekenen, scannen, mailen. Dat hoeft bij ons niet meer!

Het accepteren van onze offerte kan heel eenvoudig door online een handtekening te zetten:

U krijgt hiervoor een email van "SignHost" met het verzoek de documenten te ondertekenen. U klikt op de link in de mail en kan zonder in te loggen en zonder account aan te maken uw naam en handtekening op de documenten plaatsen. Vervolgens krijgt u een kopie van deze ondertekende documenten per email toegestuurd.

Dit alles kost nog geen twee minuten. Deze manier bespaart een hoop tijd en natuurlijk het milieu!

Links:

Planning

In de meeste gevallen hebben al één of meerder inspectiedagen voor u gereserveerd. Na ondertekenen van de offerte zullen de inspecties definitief ingepland worden. 

We proberen hierbij zo veel mogelijk rekening te houden met de omstandigheden van uw bedrijf. Zo kunnen we bijvoorbeeld samen afspreken om buiten werktijden de spanning van de installatie te halen (schakelen) of om dit gefaseerd over verschillende dagen te doen.

U ontvangt van ons meer informatie over welke voorbereidingsmaatregelen u kunt treffen om de inspectie zo efficiënt mogelijk te laten verlopen.

Veelgestelde vragen:

 • Heb ik last van stroomuitval tijdens een Scope 10 inspectie?
 • Welke maatregelen moet ik treffen voor een Scope 10 inspectie?

 

De inspectie

Een aantal dagen voor de geplande inspectiedatum zal de inspecteur nog even contact opnemen om e.e.a. met de contactpersoon af te stemmen.

De inspecteur zal op de inspectiedag graag overleggen met de installatieverantwoordelijke maar deze hoeft niet de hele inspectie te begeleiden. Wel is het belangrijk dat de inspecteur toegang heeft tot alle ruimtes die geinspecteerd dienen te worden. In de meeste gevallen is dit het hele gebouw.

Op basis van het opgestelde inspectieplan zal de inspecteur de inspectie uitvoeren. Dit gebeurt zowel visueel, door meting en beproeving als door thermografisch onderzoek. 

Veelgestelde vragen:

 • Wat of wie is een installatieverantwoordelijke?
 • Welke maatregelen moet ik treffen voor een Scope 10 inspectie?
 • Hoe lang duurt een Scope 10 inspectie?
 • Wat doet een Scope 10 inspecteur?

Betaling

U betaalt pas NA het uitvoeren van de inspectie. In de meeste gevallen is er ook geen aanbetaling vereist. Uw factuur voldoen kan eenvoudig online middels iDeal of CreditCard. U krijgt hier automatisch bericht over.

Na betaling krijgt u direct toegang tot de online omgeving waar u uw inspectierapport(en) kunt downloaden.

Voor projecten met meerdere inspectie locaties of doorlopende inspecties maken we graag andere afspraken. Zo kunt u, na goedkeuring, ook op rekening betalen of de kosten spreiden over verschillende termijnen. Overleg hiervoor met uw inspectie adviseur.

Binnenkort komt Inspectieland met een abonnement waarbij uw bedrijf volledig wordt ontzorgt op het gebied van relevante inspecties. "Compliance As A Service" oftewel Compaas. Op die manier heeft u er helemaal geen omkijken meer naar en zorgen wij voor een veilige omgeving. Wel zo'n fijn idee!

Links:

 • Compliance As A Service Abonnement
 • Algemene Voorwaarden Inspectieland

Veelgestelde vragen:

 • Welke betalingsmiddelen bieden jullie?
 • Wat is jullie standaard betaaltermijn?
 • Wordt er BTW gerekend over inspecties?

Inspectierapport

Na de inspectie op uw locatie waarbij de inspecteur alle gegevens verzameld (visueel, metingen en beproevingen, thermografisch) zal deze het inspectierapport op gaan stellen.

Alhoewel het meeste gestandaardiseerd en geautomatiseerd is, zal de inspecteur toch ook handmatig e.e.a. moeten verwerken. Elke situatie is namelijk anders waarbij de kennis en ervaring van de inspecteur belangrijk is om situaties te kwalificeren. Het kan dus een aantal dagen duren voordat het inspectierapport gereed is.

We streven ernaar binnen 10 werkdagen uw inspectierapport klaar te hebben. U ontvangt van ons bericht wanneer deze (na betaling) te downloaden is vanuit de online cloud omgeving. 

Alle inspectierapporten worden aangeleverd als PDF en kunt u online lezen, doorsturen of downloaden. De meeste computers kunnen met dit formaat overweg, maar mocht u problemen ondervinden dan dient u het programma "Acrobat Reader" te installeren. 

Op verzoek kan het inspectiebedrijf u ook een "hard-copy" (geprinte versie) toesturen. Hier kunnen extra kosten aan verbonden zijn.

Links:

Veelgestelde vragen:

 • Wat staat er in een Scope 10 inspectierapport?
 • Moet ik een Scope 10 rapport doorsturen naar de verzekering?
 • Krijg ik ook een Scope 10 certificaat?
 • Hoe kan ik mijn inspectierapport inzien?
 • Hoe kan ik mijn inspectierapport downloaden?
 • Hoe kan ik mijn inspectierapport doorsturen?

Afmelden SCIOS

Stichting SCIOS is altijd al verantwoordelijk geweest voor het afmelden van stookinstallaties (wettelijk verplicht) maar sinds 2019 verzorgen zij ook de centrale registratie en afmelding van elektrotechnische installaties (verplicht vanuit Verbond van Verzekeraars).

Alleen gecertificeerde inspecteurs mogen en kunnen uw installatie afmelden bij het SCIOS. Pas daarmee wordt het een echte Scope 10 inspectie zoals gevraagd wordt door de verzekering.

De kosten voor het afmelden zijn éénmalig inbegrepen in de geoffreerde inspectie kosten.

Wanneer uw installatie afgemeld wordt met afwijkingen dan krijgt u de kans om deze op te (laten) lossen waarna wij een her-inspectie in kunnen plannen. Is alles dan in orde dan zal de registratie bij het SCIOS ook aangepast worden. Deze extra afmeldkosten worden wel in rekening gebracht bij de her-inspectie.

Links:

Veelgestelde vragen:

 • Wat is SCIOS?
 • Wie bewaart de Scope 10 inspectie gegevens?

Her-inspectie

Wanneer er afwijkingen geconstateerd worden door de inspecteur is het aan te raden deze te (laten) herstellen. In sommige gevallen kunt u dit zelf doen maar in de meeste gevallen is het aan te raden dit door een vakkundige installateur te laten doen.

Wij zijn volledig onafhankelijk en voeren zelf geen werkzaamheden uit. Heeft u geen eigen installateur dan kunnen we u wel doorverwijzen naar een aantal betrouwbare en vakkundige bedrijven. 

Afhankelijk van de aard van de afwijkingen kunt u óf een herstelverklaring in laten vullen door de installateur óf een her-inspectie uit laten voeren. In dat laatste geval komt de inspecteur (of een collega) opnieuw langs om de situatie te beoordelen. Hiervoor hoeven alleen de herstelde afwijkingen bekeken, gemeten en/of beproefd te worden. Het inspectierapport kan na een her-inspectie aangepast worden zodat deze de meest recente situatie reflecteert.

Her-inspecties voeren we uit op basis van nacalculatie. Hiervoor wordt dus niet het hele inspectie tarief nogmaals gerekend. Voor een schatting van de kosten kunt u contact met uw adviseur opnemen.

Links:

 • Zoek een installateur in uw omgeving

Veelgestelde vragen:

 • Wanneer krijg ik een Scope 10 her-inspectie?
 • Wat is een herstelverklaring bij een her-inspectie?
 • Welke installateurs kunnen afwijkingen bij Scope 10 inspecties herstellen?
 • Zijn er kosten verbonden aan een Scope 10 herinspectie?

Termijnbewaking

De inspecteur zal op basis van een aantal factoren de geldigheidstermijn voor de Scope 10 inspectie vaststellen. In de regel is dit 3 of 5 jaar. 

Als extra service zullen we deze termijn voor u bewaken. Dit wil zeggen dat we tijdig voor het verlopen deze termijn u een bericht zullen sturen dat er weer een inspectie uitgevoerd dient te worden.

Op die manier loopt u geen risico om dit te vergeten met alle gevolgen van dien.

Met onze "Compliance As As Service" dienst heeft u daar sowieso geen omkijken naar. In dit geval voeren we zelfs tussentijdse inspecties uit zodat u altijd actueel en up to date bent.

Links:

 • Meer informatie over Compliance As A Service

Veelgestelde vragen:

 • Hoe vaak moet een Scope 10 inspectie?
 • Heb ik net een Scope 10 inspetie, komen jullie straks zeker weer met iets nieuws?

Kies uw inspectie:

Brandrisico inspectie

SCOPE 10

Elektrische installaties

NEN
3140

Zonnestroom inspectie

SCOPE 12

Opleverinspectie

NEN
1010

Vanaf €345 » Bestellen
Elektrische arbeidsmiddelen

NEN
3140

Vanaf €7,- » Bestellen
Scope 8, 10, 12

Combinatie
Inspecties

Extra voordeel » Meer info
inspectieland_logo_web_slogan_trans

Inspectieland en haar partners zorgen voor een veilige omgeving in heel Nederland.

Met gecertificeerde inspecteurs voeren we oa. keuringen conform NEN en SCIOS uit teneinde ongevallen en schades te voorkomen.

logo_NEN
INSPECTIES
CONTACT
Adres
Druivenstraat 33
4816KB Breda
Telefoon
+31 88 1420 400
E-mail
info@inspectieland.nl
Chat
Klik hier
Scroll naar top