De voordelen van Inspectieland

Daarom kiest u voor ons

Onafhankelijke keuringen

Wij doen alleen inspecties en geen reparaties. Daarom hebben wij er dus geen baat bij zaken af te keuren om deze te kunnen herstellen tegen meerkosten.

Lees meer »
Gecertificeerde inspecteurs

Onze gekwalificeerde professionals hebben alle papieren op zak. En dat zijn er een hoop. Daarnaast worden zij ook regelmatig zelf geinspecteerd!

Lees meer »
Heldere communicatie

Tijdens het gehele traject van de offerte tot het uiteindelijke inspectierapport blijven we transparant. Zowel over de kosten als over de planning.

Lees meer »
Ook buiten kantoortijden

Niet alle bedrijven hanteren kantoortijden. Daarom inspecteren wij eventueel ook 's avonds en in het weekend. Geen probleem.

Lees meer »

Onafhankelijke keuringen

Onze inspecteurs zijn altijd onafhankelijk en keuren altijd objectief uw installaties. Wij zijn niet afhankelijk van verzekeraars, maar ook niet van installatiebedrijven; Eventuele reparaties van tekortkomingen laten we dan ook altijd over aan een installateur. Soms werken wij wel in opdracht van installateur omdat die zijn eigen installaties niet mag keuren. Maar onze gecertificeerde keurmeesters kijken ook in dat geval volledig objectief naar de installaties.

Heeft u geen vaste installateur? Dan zullen we met plezier een professionele vakman aanbevelen om eventuele tekortkomingen op te lossen. Ook voor advies over uw installatie verwijzen wij u graag door naar een installateur. Onze inspecteurs zijn conform de SCIOS vereisten volledig onafhankelijk en onpartijdig.

Ook buiten kantoortijden

Onze samenwerkende inspecteurs zijn veelal zelfstandigen die over het algemeen iets flexibeler kunnen zijn met hun werktijden dan dat collega's in vaste dienst bij grote bedrijven dat kunnen.

Daarom kunnen we u sneller tegemoet komen door ook buiten kantoortijden te inspecteren; Bij de meeste inspecties dient de installatie spanningsloos gemaakt te worden (schakelen noemen we dat) en dat heeft ook effect op uw bedrijfsvoering want die kan heel even stil liggen.

In overleg met u kunnen we momenten buiten de reguliere tijden pakken om dit gedeelte van de inspectie uit te voeren. Hier zijn vaak wel extra kosten mee gemoeid en dit doen we ook altijd in overleg met u als klant en de inspecteur die ook niet 24 uur per dag kan werken. Maar door de flexibele houding van de inspecteurs is veel mogelijk.

Samen kijken we graag naar de beste oplossing om uw bedrijf zo goed mogelijk te kunnen inspecteren.

Heldere communicatie

We snappen dat niet iedereen kaas heeft gegeten van de wet- en regelgeving omtrent e-installaties. Daarom beantwoorden we eventuele vragen graag.

Maar we zorgen ook altijd voor heldere communicatie richting onze klanten. Dat begint al met de kosten voor een inspectie. Deze kunt u zelf eenvoudig met een online prijsopgave berekenen, of terugvinden in onze webshop. 

Zowel in het offertetraject als in het uitvoeringstrajct zullen we altijd ons best doen om transparant te zijn. Zo weet u welke inspecteur bij u komt inspecteren, plannen we z.s.m. een geschikte datum en houden we ons aan de afspraken. Met een gedegen inspectieplan zeggen we wat we gaan doen, en vervolgens doen we ook wat we gezegd hebben. Wel zo fijn toch?

Alle inspectierapporten zijn overzichtelijk en duidelijk opgesteld. Mocht er desondanks iets niet helder zijn dan leggen we dat graag en vrijblijvend uit.

Gecertificeerde inspecteurs

Wanneer u kiest voor een SCIOS verzekeringinspectie kunt u er zeker van zijn dat uw inspecteur SCIOS gecertificeerd is. Deze certificering gaat een stapje hoger dan de NEN3140 kwalificaties. Zo moeten de inspecteurs zowel hun vakdiploma behaald hebben, genoeg werkervaring hebben én het aanvullende SCIOS examen met goed gevolg afgelegd hebben. 

Maar daar houdt het niet op. Een inspecteur dient continu op de hoogte te blijven van de vigerende normen (oa NEN, NTA en NPR) zodat deze elke 18 maanden opnieuw gecertificeerd kan worden. 

Onze samenwerkende inspectiebedrijven zijn ook allemaal SCIOS gecertificeerd en hebben daarvoor onder andere een ISO9001 kwaliteitsmanagementsysteem. Deze bedrijven dienen elke 12 maanden opnieuw gecertificeerd te worden.

Zo bent u er zeker van dat uw inspecteur altijd aan de laatste eisen voldoet en dat onze inspecties gegarandeerd door alle verzekeraars geaccepteerd worden.

Kies uw inspectie:

Brandrisico inspectie

SCOPE 10

Elektrische installaties

NEN
3140

Zonnestroom inspectie

SCOPE 12

Opleverinspectie

NEN
1010

Vanaf €345 » Bestellen
Elektrische arbeidsmiddelen

NEN
3140

Vanaf €7,- » Bestellen
Scope 8, 10, 12

Combinatie
Inspecties

Extra voordeel » Meer info
inspectieland_logo_web_slogan_trans

Inspectieland en haar partners zorgen voor een veilige omgeving in heel Nederland.

Met gecertificeerde inspecteurs voeren we oa. keuringen conform NEN en SCIOS uit teneinde ongevallen en schades te voorkomen.

logo_NEN
INSPECTIES
CONTACT
Adres
Druivenstraat 33
4816KB Breda
Telefoon
+31 88 1420 400
E-mail
info@inspectieland.nl
Chat
Klik hier
Scroll naar top