Verzekeren zonnepanelen te duur

Het Financieële Dagblad schrijft vandaag dat steeds meer bedrijven afzien van een investering in zonnepanelen omdat het verzekeren van de PV installaties te duur zou worden.

In sommige gevallen is de premie zelfs verdubbeld. Zo is er een geval bekend van een zonneweide van 1 hectare waar de premie vorig jaar 1250,- euro bedroeg en deze dit jaar bij sommige verzekeraars maar liefst 2500,- zou bedragen.

In 2018 waren er 23 gerapporteerde branden die veroorzaakt werden of te maken haddeb met zonnepalenen. Uit einze eigen ervaring blijkt dat dit nog veel vaker voorkomt maar niet altijd gemeld en geclaimd wordt. In bijna alle gevallen komt dit door verkeerd aangelegde installaties.

Het Verbond van Verzekeraar pleit daarom samen met branchevereniging Holland Solar voor een aantal maatregelen. Bijvoorbeeld een opleiding voor installateurs, certificering van installatiebedrijven en inspecties op de installaties.

Over dat laatste punt, de inspecties van de installaties, hebben we al eerder geschreven met de aankondiging van de SCIOS Scope 12 inspectie. Naar verwachting gaan de verzekeraars deze halfverwege 2020 invoeren.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top