Installateurs

Scope 12 komt eraan

We zijn druk bezig met het implementeren van Scope 12 inspecties. Heeft u daar vragen over neem dan gerust even contact op met uw relatiemanager!

Als installateur levert u hoogwaardige, professionele en veilige installaties af bij uw klanten. Net als wij streeft u naar een veilige omgeving voor iedereen die met uw installaties werkt.

Als installateur weet u ook dat geen installatie hetzelfde is en dat iedere klant daar weer anders mee omgaat. Daarom is het raadzaam om de installatie periodiek te laten keuren door een onafhankelijke inspecteur. Daarnaast zijn veel verzekeraars bezig om een dergelijke inspectie (scope 10) verplicht te stellen.

Scope 10

Een scope 10 brandrisico inspectie is voor veel installateurs een nieuwe uitdaging. Deze mag namelijk uitsluitend door een SCIOS gecertificeerde inspecteur van een gecertificeerd bedrijf uitgevoerd worden. Veel installatiebedrijven hebben deze certificering niet en hebben daar ook geen behoefte aan. Installeren en inspecteren zijn twee verschillende werelden, welliswaar met dezelfde normen en regelgeving maar de relatie tot de klant is van een geheel andere aard; U als installateur bent meer een adviseur en een inspecteur is meer een controleur.

Daarom verwelkomen wij samenwerkingen met installateurs en installatiebedrijven. Wij kunnen rechtstreeks voor uw klant of voor u als opdrachtgever de installaties volgens de SCIOS richtlijnen inspecteren. Onze inspecteurs zijn daarbij geheel onafhankelijk maar werken wel graag transparant samen met installateurs. Dit omdat we allemaal een veilige werkomgeving bij de klant nastreven. Treffen wij tekortkomingen aan? Met een kopie van het inspectierapport kunt u deze snel oplossen voor uw klant. Heeft de klant advies nodig? Dan verwijzen wij die (terug) door naar u. En komen wij in contact met nieuwe klanten? Dan verwijzen wij die op onze beurt ook graag door.

Ook op het gebied van keuringen volgens de NEN normen (bijv. NEN1010 opleveringsinspectie of NEN3140 periodieke inspecties) werken wij graag samen met installateurs/installatiebedrijven. Het is immers een beetje vreemd als de slager zijn eigen vlees keurt. Ook daarin kunnen wij onafhankelijk en transparant zijn.

 

Online presentatie

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ontdek meer in de online presentatie "SCIOS Scope 10 voor installateurs".

Klik hier om de presentatie te openen

Samenwerken?

Inspectieland biedt verschillende manieren om efficient samen te kunnen werken waarbij er natuurlijk ook gekeken wordt naar het kostenplaatje. Wilt u meer weten over deze mogelijkheden, bijbehorende prijzen en vergoedingen? Vul dan onderstaand formulier in of neem rechtstreeks contact op met onze relatiemanager op +31 88 1420 404.

inspectieland_logo_web_slogan_trans

Inspectieland en haar partners zorgen voor een veilige omgeving in heel Nederland.

Met gecertificeerde inspecteurs voeren we oa. keuringen conform NEN en SCIOS uit teneinde ongevallen en schades te voorkomen.

logo_NEN
INSPECTIES
CONTACT
Adres
Druivenstraat 33
4816KB Breda
Telefoon
+31 88 1420 400
E-mail
info@inspectieland.nl
Chat
Klik hier
Scroll naar top