Combinatie Inspecties

NEN3140+NTA8220

Extra voordelige combi inspectie!

Extra voordelig, extra veilig

Als installatieverantwoordelijke heeft u een hoop aan uw hoofd. Maakt het uzelf daarom gemakkelijk en kies voor onze combi-inspectie; Daarmee krijgt u zowel inzicht in de brandrisico's (scope 10) als risico's op het gebied van arbeidsomstandigheden (scope 8 / NEN3140).

Er zit soms wel wat overlap tussen de verschillende soorten inspecties. Daarom doet onze gecertificeerde inspecteur in één ronde beide inspecties maar zorgt keurig netjes voor twee inspectierapporten, elk met hun eigen bevindingen en aanbevelingen.

Op dit manier bent voldoet u zowel aan de eisen van de brandverzekeringen als aan de Arbowet en heeft u alle zaken de komende jaren goed op orde. Wel zo'n fijn idee!

Nu is een mooi moment

Nu verzekeraars vaak geen Scope 8 meer accepteren als brandrisico inspectie maar vaak het nieuwere scope 10 verplicht is het nu het moment om actie te ondernemen.

Grote kans namelijk dat u verplicht bent een scope 10 inspectierapport te kunnen overleggen aan uw verzekeraar. Waarom dan niet direct een Scope 8 inspectie uit laten voeren?

U krijgt van de inspecteur 2 rapporten maar bespaart aanzienlijk op de kosten t.o.v. losse inspecties.

Gecertificeerde inspecteurs

Kiest u voor een combinatie inspectie dan zorgen wij dat uw inspecteur zowel voor Scope 8 als voor Scope 10 gecertificeerd is. Stichting SCIOS (www.scios.nl) verzorgt de certificering en kwaliteitsborging van de bij ons aangesloten inspecteurs. Op die manier bent u er zeker van dat de inspectierapporten geaccepteerd worden door alle verzekeraars.

flir_thermografie_scope10

Thermografie is een belangrijk onderdeel van een SCOPE 10 inspectie. Hierdoor komen risico's sneller aan het licht.

Wat kost een COMBI inspectie?

Omdat elk bedrijfspand anders is zijn de kosten voor een inspectie ook nooit hetzelfde. De tarieven voor een inspectie zijn onder andere gebaseerd op het soort bedrijf, de bruto vloeroppervlakte (BVO) en het aantal verdelers (meterkasten, groepenkasten en onderverdelers).

Elk inspectiebedrijf is vrij om zelf prijzen vast te stellen, hierdoor lopen de kosten voor een inspectie nogal uiteen. Bij inspectieland kunt u er echter zeker van zijn dat wij de laagste prijs hanteren!

Klik op de button hieronder om een prijsopgave te ontvangen:

Combinatie NEN3140 + SCOPE10 Inspectie

Let op! Een NEN3140 (Scope 8) inspectie is niet voldoende als NTA8220 (Scope 10) keuring!

Meer informatie over SCOPE 10, Stichting SCIOS en NTA8220 vind u op scios.nl en nen.nl


Wat kost een combinatie inspectie?

Ook de kosten voor een combinatie inspectie zijn afhankelijk van het soort pand, de activiteiten, de oppervlakte en het aantal verdelers. 

Maar door inspecties te combineren kan de inspecteur sneller en efficienter werken. Daardoor kunt u via Inspectieland voordeliger beide inspecties uit laten voeren.

Klik op de button hieronder een prijsberekening te starten:

Wettelijk verplicht?

Er is geen wettelijke verplichting om een SCOPE 10 of NEN3140 inspectie periodiek uit te laten voeren. Maar op basis van de Arbowet is elk bedrijf wel verplicht om een Risico Inventarisatie en Evaluatie (RI&E) uit te voeren en up-to-date te houden.

Een NEN3140 inspectie maakt vaak deel uit van deze RI&E. Of uw onderneming verplicht is een RI&E uit te voeren kun u hier checken.

Uw verzekeraar zal in de meeste polisvoorwaarden van u verlangen dat er een periodieke Scope 10 inspectie uitgevoerd wordt. Dit is geen echte wettelijke verplichting maar wordt verplicht vanuit de polisvoorwaarden. Voldoet u niet aan deze eis dan kan de (brandrisico)verzekering opgeschort worden, stopgezet worden of kan een eventuele uitkering bij schade verlaagd worden.

Verschil met SCOPE 10

De beoordeling van een elektrische installatie volgens SCOPE 10 is anders dan volgens de NEN 3140. Over het algemeen is een NEN3140 inspectie veelomvattender en kan dus andere soorten risico's in kaart brengen, bijvoorbeeld een aanraakrisico.

Een SCOPE 10 inspectie richt zich uitsluitend op de brandrisico's van een elektrische installatie. Daarmee worden anderen risico's (zoals veiligheid, gezondheid, welzijn of bedrijfscontinuïteit) niet altijd direct inzichtelijk gemaakt.

SCOPE 10 en NEN3140 combineren mogelijk

Dient u van uw verzekering een SCOPE 10 inspectie uit te laten voeren? Of heeft u voor de RI&E een NEN3140 inspectie nodig? Dan is het raadzaam (en voordeliger!) om beide inspecties gecombineerd te laten uitvoeren.

De inspecteur zal tijdens het bedrijfsbezoek zowel de aandachtspunten van de brandrisico inspectie als de normen uit de NEN 3140 meenemen. 

U krijgt ook 2 inspectierapporten. Maar u betaalt slechts circa 1,5 maal het inspectietarief. Met een combinatie inspectie bent u dus niet alleen voordeliger uit, uw bedrijf is ook helemaal klaar voor de toekomst!

Bent u

installatieverantwoordelijke?

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief en profiteer van speciale aanbiedingen

Ja, ik wil graag bijblijven op inspectie gebied

U ontvangt onze nieuwsbrief inclusief sterke aanbiedingen circa 2x per jaar.
!
!
!
Terms and Conditions checkbox is required.
Something went wrong. Please check your entries and try again.
inspectieland_logo_web_slogan_trans

Inspectieland en haar partners zorgen voor een veilige omgeving in heel Nederland.

Met gecertificeerde inspecteurs voeren we oa. keuringen conform NEN en SCIOS uit teneinde ongevallen en schades te voorkomen.

logo_NEN
INSPECTIES
CONTACT
Adres
Druivenstraat 33
4816KB Breda
Telefoon
+31 88 1420 400
E-mail
info@inspectieland.nl
Chat
Klik hier
Scroll naar top